LEGO роботика за ученици

  • АБВ Академия е ексклузивен организатор на курсовете на Робопартанс за София.
  • Методология: Робопартанс – първата и най-голяма школа по LEGO роботика в България със собствена обучителна платформа, която е в топ 3 в света –  http://FLLCasts.com 
  • Конструктор: EV3 Mindstorm Education
  • Подходяща възраст: 6-12г.

Защо роботика е нужна на децата?

Курсовете по роботика са един много полезен начин Вашето дете да се забавлява и учи. LEGO роботиката е най-популярният и достъпен начин за ученици от 1-ви до 7-ми клас да добият много полезни и практични познания, а също така и да приложат наученото в училище по програмиране, физика, математика, механика, логика и работа в екип. При завършване на цялата програма от 3 години, децата могат ефективно да програмират и да преминат към програмиране на код на избран от тях език.

С комплектите LEGO Mindstorms децата могат да разработват, програмират и тестват модели от заобикалящия ни свят (пр: роботи животни).

Нашата цел:

Да покажем на децата, че да се учиш е забавно и математиката, физиката, механиката и програмирането са навсякъде около нас.

Лего робот с детска ръка и логото на Robopartans

Продължителноста на заниманията заявисят от възрастта: 1-3 клас 120 мин. и 4-7 клас 180мин.. Те са разделени логически на две части:

–        Конструиране – в тази част децата се учат, как да създадат сами своя робот. Това е любимата им част и се случва с помощта на комплекти LEGO EV3, които го превръщат в истинска игра.

–        Програмиране – в тази част учениците придобиват знания и умения, за това как да програмират своя робот и да го накарат да изпълнява избраните от тях команди.

Всяко занятие е една мисия в която учениците решават проблеми като ги разбиват на по-малки задачи, екпериментират и търсят най-доброто решение и работят в екипи. Всичко това изгражда у тях основни умения за всяка бъдеща професия и начинание.

ЗАПИСВАНЕ и график

Регистрация и въпроси за курса – 0882 035343

Занятията се провеждат веднъж седмично, през седмицата или уикенда.

График по Локации

За информация как курсът може да достигне то учениците от Вашето училище или занималня – info@abvacademy.com