Общи условия

Правила

Учебната година в АБВ Академия има два срока, от октомври до януари и съответно от февруари до юни.

В един учебен срок или година ученикът взима определен броя занятия:

АБВ Занимателна Математика – 14 занятия/срок

Състезателна Математика – 30 занятия/година

Лего роботика за ученици – 14 занятия/срок

Лего роботика 4-6 години – 14 занятия/срок

При отсъствие от редовно занятие АБВ Академия не гарантира отработване на същото, но прави всичко възможно това да се случи. За да получите информация за конкретен курс или занятие моля позвънете или напишете имейл. В общия случай възможностите са следните:

АБВ Занимателна Математика и Състезателна Математика – освен ако няма група чийто график позволява занятието да се вземе, ние предоставяме работния лист от занятието който може да бъде направен вкъщи

Лего роботика за ученици и деца 4-6 години – предоставяме възможните групи за отработване след писменно уведомление за отсъствието от родителя. Отработването трябва да стане в рамките на две седмици от отсъствието и не по-късно от срокът на курса.

Лятна занималня – сума за изпуснат ден се възстановява само ако сме писменно уведомени за отсъствието поне 12ч преди започване на заниманията в залата.

Провеждане на занятия

Група с под 4 деца може да бъде разпусната. Записаните в нея деца могат да бъдат прехвърлени в друга група със същата напредналост или да се върне платената до момента такса.

Поведение в групата

Ако ученик активно възпрепятства учебния процес на групата, преподавателят може да го отстрани от конкретното занятие, като своевременно се свърже с родител на ученика. Ученикът ще остане на територията на АБВ Академия до пристигане на родителя. Ако това поведение продължи и в следващите занятия, преподавателят има право да преустанови посещаването на занятията на този ученик. В такива случаи таксата не се възстановява.

Отказ от курс

  • При отказване до една седмица преди и след началото на курса заплатената такса може да се върне
  • При отказване след започнат курс и внесена пълна такса се възстановява таксата за оставащите занятия като от тази сума се удържат 60 лв такса админстративна такса за обслужване.
  • При отстраняване от курс заради възпрепятстване на занятия АБВ Академия не се задължава да възстановява, каквато и да е сума.

Лични данни

При регистрация на ученици за участие в курсове на АБВ Академия се събират данни. АБВ Академия ЕООД има регистрация като администратор на лични данни. Всички данни се събират само и единственно са целите на занятията на АБВ Академия. Служителите и преподавателите на АБВ Академия имат достъп до тях и ги използват за реализацията на занятията и поддържане на връзка с родителите. Данните, които изискваме от вас, са:

Всичките имена на ученика

Работим с над 500 деца на година. Често се получава дублиране на “име” и “фамилия”. Ето защо са ни необходими и трите имена.

Имена на родител

Имаме нужда да се обръщаме по някакъв начин към вас и тук ни трябват имената ви.

Телефон на родител

Вие ни поверявате вашето дете. Необходимо е преподавателят да има бърза връзка с вас. Не ни давайте втория служебен телефон, който в три дни от седмицата не носите със себе си. Дайте ни телефон, на който можем да ви открием, ако се наложи.

Електронна поща на родител

На електронната поща ще получите “Писмо за потвърждение на регистрацията”; “Писмо с потвърждение за плащане”; “Няколко писма с обратна връзка от преподавателя”; “Няколко писма за последващи курсове и дейности, подходящи за развитието на вашия ученик в сферата на техническите науки”; “Писма при промяна на графика и напомняне, ако даден ден няма да има занятия поради ваканции и официални празници/почивни дни”.