Добре дошли в курса Лего роботика за 4-6г.

Начало на занятията – 30 септември 2023
Включете се по всяко време на годината. Уроците не зависят един от друг
Можете да посетите урок с еднократно заплащане за да проверите интереса на детето. Предварителната регистрация е задължителна
Занятие: веднъж седмично 50 мин.
28 пракгтични и уникални занятия за една учебна година: октомври -май
Всички материали са включени в цената

Курсът по Лего роботика е чудесен начин децата на възраст 4-6 години да учат и да се забавляват едновременно. Уроците развиват аналитичното, абстрактното и логично мислене от ранна възраст. По този начин децата научават повече за технологиите, инженерството и решаването на проблеми.

Друго предимство предимства на уроците по Лего роботика  за деца в тази възрастова група е, че помагат за развитието на фините двигателни умения. Изграждането и програмирането на роботи изисква децата да използват ръцете си, за да сглобяват малки парчета и да работят с технология, която може да подобри тяхната сръчност и координацията между ръцете и очите. По завладяващ начин и с помощта на комбинация от Лего конструктори за обучение по роботика, развиващите въображението кубчета на Лего Classic и доверения робот на Matatalab, децата неусетно остават завладяни и вдъхновени.

Освен че развиват фината моторика, уроците по Лего роботика могат да помогнат на децата да развият умения за решаване на проблеми. Децата трябва да обмислят дизайна и конструкцията на своя робот, както и необходимото програмиране, за да функционира. Този процес изисква от тях да разделят процеса на отделни етапи, да обмислят стъпките, необходими за реализирането му, и да отстранят проблема, когато нещата не вървят по план. Това са важни умения, които децата могат да приложат в други области от живота си, като работа в училище и бъдеща кариера.

Лего уроците по роботика също са чудесен начин децата да научат за работата в екип и сътрудничеството. Изграждането и програмирането на робот често изисква информация от множество хора и децата трябва да се научат да общуват и работят заедно, за да постигнат целта си. Това може да помогне на децата да развият социални умения, като комуникация и разрешаване на конфликти, които ще бъдат ценни за тях в бъдеще.

В допълнение към когнитивните и социалните ползи от уроците по Лего роботика, те могат да бъдат и много забавни за децата. Изграждането и програмирането на роботи позволява на децата да използват своето въображение и изобретателност, а чувството за постижение, което изпитват, когато техният робот е готов, може да бъде много възнаграждаващо. Това може да помогне на децата да развият положително отношение към ученето и да ги насърчи да продължат да изследват своите интереси.

Лего уроците по роботика са фантастично образователно средство за деца на възраст 4-6 години. Те помагат за развитието на фината моторика, уменията за решаване на проблеми, работата в екип и сътрудничеството и могат да бъдат много забавни.

Всяка една от локациите ни позволява съчетаването на  курса „Лего Роботика“ със занятие по „Забавна Математика“, което със сигурност е перфектната комбинация. Така че, ако искате да дадете на детето си възможност да учи и да се развива, запишете го на курсове в АБВ Академия.

Позвънете за повече информация – 0886 235813

График и записване в залите на АБВ Академия

Локации в София

Локации в други градове