LEGO роботика за ученици

Учебна година – 30 септември 2023 – 31 май 2024

Защо роботика е нужна на децата?

Имаме много добри практики и примери, заради които си струва да запознаете детето си със света на LEGO Роботиката.

Роботиката доказано помага на децата да развият умения за решаване на проблеми, като им позволява да проектират, конструират и програмират роботи за изпълнение на конкретни задачи. Това развива у тях критично и творческо мислене.

Роботиката въвежда децата по един забавен начин в света на технологиите, инженерството и математиката.

Нашата цел:

В процеса на конструиране и програмиране децата, под формата на игра, изграждат умения да работят в екип, да споделят идеи и ресурси, да комуникират помежду си. Неусетно, дори и по-срамежливите, успяват да се почувстват като значима част от работата на групата.

Завършването на всеки отделен проект от курса по Роботика, кара децата да изпитват чувство на удовлетворение и гордост от постигнатото. По този начин ние помагаме на учениците да градят увереност на знаещи и можещи.

Придобитите знания и умения по време на курсовете в АБВ Академия помагат на децата в тяхното развитие и избор на професионален път. Именно затова Роботиката е толкова специална и значима: децата разбират за различните видове професии, които съществуват в тези области и се вдъхновяват да продължат към по-нататъшното им изучаване.

Чрез курсовете по Роботика давате на децата си едно изключително интересно, забавно и полезно за тях обучение, богато на приключения, запознавайки ги с един различен и обогатяващ свят!

Нека заедно да развием супер-силите на нашите бъдещи герои!

Заниманията са съобразени с възрастта на децата и възможността им да запазват фокусирано внимание:

1-3 клас 120 мин.

4-7 клас 180мин.

Курсовете са разделени на 2 части:

Конструиране – тук създаваме роботите и това е любимата част на всички деца. Комплектите LEGO Education ни помагат да превърнем заниманието в страхотна игра.

Програмиране – етапът, в който роботът оживява и децата разбират как се случва магията. Учениците придобиват знания и умения, с които да програмират своя робот.

Локации – кликнете на избраната локация за да видите графика

София

Въпроси за курса и регистрациите в София – 0882 035343

Други градове

Въпроси за курса и регистрациите в страната – 0877 695343

Занятията се провеждат веднъж седмично в определен по график ден.

За информация как курсът може да достигне до учениците от Вашето училище или занималня – robotika@abvacademy.com